Niet iedereen hoeft een auto te kopen

23/02/2022
|
72
autoverhuur Limburg

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Je bent achttien jaar geworden, dus ga je op rijles. Je ouders hebben tenslotte allebei een auto, en één van je vrienden ook al. Zo ben jij al snel helemaal zelfstandig, koning(in) op de weg en in staat om veilig en verantwoord overal te komen. Het enige dat er nog ontbreekt is je eigen auto. Maar, is dat wel nodig zo’n eigen auto? En dan bedoelen we echt, echt nodig. Niet gemakkelijk maar van uiterst belang. Je ouders hebben tenslotte al twee auto’s en gebruiken die niet de hele tijd. Dat scheelt jou al geld, want je maandelijkse kosten gaan omhoog met een eigen auto. Iets dat je op je 18e nog niet zo goed aankunt vaak. Daarnaast zijn er nog wat andere redenen om misschien geen auto te kopen.

De milieukwestie

We komen om in de rotzooi maar ook in de auto’s. Zoals al is uitgewezen worden zowel benzineslurpers als elektrische auto’s niet als positief gezien voor het milieu (bij elektrisch vooral door de productievereisten voor een batterij). Het is beter voor het milieu als je de moeite neemt om gedeeld vervoer te nemen door bijvoorbeeld te carpoolen of het openbaar vervoer te nemen. De enige manier om vervuiling door auto’s af te laten nemen naast ze te verbeteren is door ze simpelweg niet te gebruiken.

autoverhuur Limburg

Autoverhuur Limburg

Vooral als je maar heel zelden een auto nodig hebt dan kun je er best goed uitkomen met een bedrijf als autoverhuur Limburg. Vaak vergeten mensen dat een auto leasen of huren zoals bij autoverhuur Limburg een optie is. Zo heb je al snel een busje of personenauto die past bij datgene dat je moet gaan doen, en zit je niet vast aan alle maandelijkse kosten die een auto met zich meebrengt.

Devaluatie auto

Eén van de financiële problemen met een auto zijn niet alleen de maandelijkse kosten, maar ook dat je auto een product is die steeds minder waard wordt. Des te meer deze wordt gebruikt, des te minder die zijn waarde behoud. Uiteindelijk is een auto van tienduizend euro nog maar vijfhonderd euro waard. Natuurlijk heb je er dan wel plezier van gehad als het goed is, maar het is geen investering die je doet om te stijgen in vermogen. Het is zelfs een dure optie.

Tweedehands auto kopen in Limburg

Dat, samen met de milieukwestie, is dan ook een goede reden om als je dan toch een auto wilt kopen, een tweedehands auto te kopen in Limburg. De markt zit harstikke vol met tweedehands auto’s, of ze nou veel gebruikte karretjes van vijfhonderd euro zijn of bijna nieuwe BMW ’s. Zo worden er hopelijk op zijn minst steeds minder nieuwe auto’s verkocht, waardoor de overpopulatie van schroot langzaam af gaat nemen.

auto huren Limburg

Auto huren Limburg

Ook auto huren Limburg is goed voor dit soort zaken omdat meerdere mensen dezelfde auto kunnen huren. Dus zorgt auto huren Limburg indirect voor een betere leefomgeving dankzij een deelprincipe. Er zijn ook instanties die je auto’s laten huren van particulieren, maar bij een bedrijf heb je het voordeel dat je van bedrijfsmatige verzekeringen en services kunt genieten. Mocht er zo iets misgaan of met de auto mis zijn, dan weet je zeker dat het (op zijn minst juridisch/financieel) goed komt.

Gerelateerd nieuws:  Een huis kopen in 2021

Breder perspectief

Als het op het verbeteren van de toekomst aankomt dan moet iedereen breder gaan kijken. Vooral de politiek en bedrijven hebben een verantwoordelijkheid om te gaan leiden in keuzes want zij maken het meeste impact met regels en verbruik. Dat wil echter niet zeggen dat de gewone burger niet kan bijdragen aan positieve veranderingen. We nemen vaak van elkaar over wat “gewoon” is. Des te meer mensen dus positieve gewoontes hebben als het op duurzaam leven aankomt, des te meer dat ook verspreiden gaat. Zo  verbeter je alsnog de samenleving door te doen waarvan jij weet dat juist is.

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!