Hoe ongezond is alcohol?

11/08/2022
|
51
minder drinken

Alcohol is vrij normaal geworden in onze samenleving. Tegenwoordig drinkt men al vanaf 15 jaar en er wordt niet raar van op gekeken. Niet alleen jongeren drinken af en toe té veel, ook volwassenen gaan ver over de grens betreft alcohol. Het is algemeen bekend dat alcohol écht niet goed is voor het menselijk lichaam. Buiten dat je van te veel drank een alcoholvergiftiging kan krijgen, kan men agressief worden, de lever gaat er zwaar van achteruit en zo heeft het nog veel meer nadelen. Wil jij weten hoe ongezond alcohol wel niet is? In deze blog staat het haarfijn uitgelegd.

Wat er gebeurt als je alcohol drinkt

We weten vast wel allemaal wat er zo leuk is aan alcohol. Je wordt er gezellig van, je kunt het goed drinken bij een feestje en het is af en toe wel eens lekker om een glaasje wijn te drinken. Dat is natuurlijk ook helemaal geen probleem, als het maar niet te veel wordt. Alcohol komt via de slokdarm, de maag en de dunne darm in je bloed terecht. Het bloed verspreidt zich over het hele lichaam, zodra het de hersenen bereikt heb je door dat je wat gedronken hebt. Dan wordt je licht in het hoofd en ga je na een paar glazen wat meer zonder grenzen praten omdat dan je remmingen wegvallen. Alcohol is eigenlijk een soort verdovingsmiddel van de hersenen, je gaat trager reageren. Wanneer je ongeveer 20 glazen bier drinkt binnen een paar uurtjes kun je bewusteloos raken of zelfs een hartstilstand krijgen.

Gerelateerd nieuws  Tips voor een goede nachtrust
minder drinken

Gevolgen van alcohol

Alcohol is boven alles gewoon een giftige stof voor je lichaam, het is alles behalve gezond. De lever lijdt onder alcohol, aangezien deze vreemde stoffen uit je bloed haalt, maar bij alcohol gaat dat lastiger. Het afbreken van giftige stoffen gaat niet sneller dan normaal, als jij dus een paar glazen alcohol drinkt, duurt dit een paar uur voordat de alcohol uit je lichaam is. Als je jarenlang veel drinkt kan de lever verstoord raken en dit kan uiteindelijk leiden tot levercirrose, op ten duur werkt de lever niet meer door de vernietigde levercellen. Van alcohol schaadt ook het hart en de bloedvaten. Een hoge bloeddruk kan ook veroorzaakt worden door alcohol. Als je bloeddruk dus veel te hoog is, raden we minder drinken zeer zeker aan. Buiten dit alles kan je van alcohol dik worden en stemmingswisselingen krijgen.

Recent

Baby shower hapjes

20/11/2022

Het perfecte tuinfeest in Limburg organiseren

18/11/2022

Verduurzaming en bezigheid op de Chemelot bedrijfscampus in Geleen

16/11/2022

Top 5 kastelen in Limburg

16/11/2022

Zó geniet je optimaal van je tuin in Limburg

14/11/2022

Meer in deze categorie

Het perfecte tuinfeest in Limburg organiseren

|

Zó geniet je optimaal van je tuin in Limburg

|

Tips voor de ideale schoolfoto in Limburg

|

Criminaliteit: zo kun je voorzorgsmaatregelen nemen

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2022
hello world!