De opkomst van telefoon hoesjes

02/03/2022
|
77
telefoon hoesjes

Waar de technologie steeds meer in opkomst is en ook zal blijven, zullen ook de accessoires hiervoor steeds meer in opkomst komen. Inmiddels zijn er al ontzettend veel generaties smartphones, waarbij er elk jaar alweer een nieuwe en verbeterde versie op de markt komt. Dit is vooral zo, omdat er ontzettend vraag naar is. Men wil het nieuwste van het nieuwste en daar horen natuurlijk ook gave telefoon hoesjes bij. Naast dat dit vooral bedoeld is voor het beschermen van je telefoon, geeft het ook jouw persoonlijkheid weer. Hoewel het telefoonhoesje vooral de laatste jaren in opkomst is kent het haar oorsprong al in de jaren 90 van de vorige eeuw. In dit artikel gaan wij in op de opkomst van telefoon hoesjes.

Jaren 90

Voordat de smartphone überhaupt bestond, bestonden er wel al dergelijke hoesjes voor oudere telefoons. Deze zaten vast aan de riem van een persoon, om daar de telefoon als het ware in te zetten. Nu kun je je waarschijnlijk niks voorstellen van dit hoesje en dat is ook niet gek: populair was het namelijk niet. Tegenwoordig bestaan er allerlei telefoon hoesjes, die passen bij de ontwikkeling van de smartphone. Deze zijn namelijk lang niet zo stevig als de telefoons uit de jaren 90, waardoor deze wel een hoesje moeten hebben.

Hedendaagse telefoons

Telefoons worden alsmaar groter en hebben meerdere functies en ook een toenemend aantal camera’s. Waar je vroeger al blij was dat je telefoon überhaupt beschikte over een camera, heeft een smartphone en nu standaard een stuk of drie. Hierdoor worden telefoons fragieler en zijn ze gevoeliger voor schade. De hoesjes ontwikkelen dus net als de smartphones mee, om ervoor te zorgen dat telefoons goed genoeg beschermd worden.

Telefoon hoesjes zijn er als het ware voor specifieke doelgroepen. Zo staat het flip- of bookcase hoesje bekend als het hoesje voor oudere mensen, waar jongeren kiezen voor een zogeheten back cover. Waar de bookcase de hele telefoon bedekt, beschermd de backcover alleen de achterkant van de telefoon. Voor iedereen zijn er dus andere hoesjes verkrijgbaar, wat past bij de wensen van de gebruiker.

Nieuwe technologie

Sinds 2019 zijn we bekend met een geheel nieuw telefoontoestel, wat teruggaat naar de klaptelefoon. Het gaat hierbij over vouwtelefoons die naar wens een groter scherm kunnen bieden, wanneer je deze openvouwt. Ontzettend modern, maar voor dit ontwerp zijn de normale telefoon hoesjes niet geschikt. Zo een vouwbaar toestel is namelijk veel kwetsbaarder dan een normale smartphone, waardoor deze goed beschermd moeten worden. Anders moet je al snel de telefoon laten repareren.

Toch zijn er inmiddels een aantal producenten die zich hebben gebogen over de kwestie van vouwbare telefoons. Zij hebben verschillende hoesjes ontworpen voor vouwtelefoons die tegemoet komen aan de behoefte van de gebruiker. Mensen die houden van minimalisme kunnen namelijk kiezen voor een dun én vouwbaar hoesje, welke beschikt over een scharnier. Zo kun kan de telefoon beschermd worden, ook wanneer men deze dichtvouwt.

Ook zijn dikkere hoesjes ontworpen die ervoor zorgen dat deze fragiele vouwtelefoons opeens onverwoestbaar lijken te worden. Verder zijn de telefoon hoesjes waterbestendig, waardoor ook deze nieuwe technologie optimaal beschermd kan worden. Zo blijft de wereld van de telefoon hoesjes alsmaar bezig met ontwikkelen.

Gerelateerd nieuws:  Deze mooie plekken in de Ardennen mag je niet missen

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!