Duurzaam wonen in Limburg

22/02/2022
|
36
zonnepanelen Limburg

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker. Daar komt duurzaam wonen ook bij kijken. Op het gebied van duurzaam wonen zijn er bovendien vele mogelijkheden. Met relatief kleine investeringen kun je veel energie besparen en daarnaast ook nog eens duurzaam leven. Denk maar aan het dichten van scheuren en tocht of investeren in zonne-energie. Als je een nieuwe duurzame woning koopt, krijg je soms zelfs extra korting op de hypotheek. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je huis energiezuiniger en dus duurzamer te maken. Naast het feit dat je duurzaam en milieubewust bezig bent, kun je daarnaast ook veel energie en geld besparen. Kun jij wat tips gebruiken om duurzamer te gaan wonen? Of kun jij wel wat advies gebruiken om je huis duurzamer te maken? Lees dan eens onderstaande tips.

Waar kun je mee beginnen?

Er zijn een aantal kleine stappen die je al kunt doen om mee te beginnen. Over het algemeen is de snelste manier om geld te besparen wanneer je de muren en het dak goed isoleert. Maar het vervangen van een hele oude cv-ketel scheelt ook al veel. Het kan een goed idee zijn om een ​​adviseur naar je woning toe te laten komen voor advies over hoe je het het beste kunt inrichten. Het kost ongeveer € 200,-, maar in sommige steden kun je geld terugkrijgen via subsidieregelingen, dat scheelt dan weer! Als je een warmtepomp of zonneboiler aanschaft, kun je profiteren van een toeslag via de rijkssubsidie ​​ISDE.

Gerelateerd nieuws  Recycling in Heerlen

Daarnaast kun je ook een tegemoetkoming krijgen via de bank. Bij ABN Amro, ASN Bank, Attens, Rabobank, Triodos Bank en Vista kun je extra hypotheekrenteaftrek krijgen als je woning  energiezuinig genoeg is. Dit bespaart je enkele honderden euro's per jaar. Voor groene hypotheken verschillen per bank aanvullende voorwaarden. Er zijn ook banken die speciale duurzaamheidsleningen aanbieden om je woning groener te maken.

Wat kun je aanschaffen?

Je kunt ook dingen voor in je woning aanschaffen waardoor je duurzaam kunt gaan wonen. Denk maar eens aan zonnepanelen Limburg. Het plaatsen van zonnepanelen Limburg is een belangrijke stap in duurzaam wonen. Je bent verzekerd van duurzame energie en krijgt zeker rendement op je investering. Huizen met zonnepanelen Limburg zijn daarnaast ook meer waard. Bovendien zullen de energieprijzen naar verwachting blijven stijgen. Het aanschaffen van zonnepanelen Limburg is dus een zeer slimme zet. Daarnaast is het aanschaffen van een slimme meter ook een handige aankoop. Met een slimme meter kun je alle energie in het huis goed bijhouden en eventueel bijstellen. Ook kun je eens kijken voor een warmtepomp. Zo heb je minder fossiele brandstof nodig en ben je sneller van het gas af. Ook kun je al veel bereiken door middel van het scheiden van afval.

Recent

De rustigste kustplaatsen van Nederland

22/04/2022

Alle mogelijkheden voor padel in Limburg

18/03/2022

Yoga retreat in Limburg

16/03/2022

Amstel Gold Race

16/03/2022

Waar staat de economie in Limburg?

15/03/2022

Meer in deze categorie

Yoga retreat in Limburg

|

Limburg: verbinder tussen België en Duitsland

|
,

Gezellig wonen in Maastricht

|

Gezellig uitgaan in de hoofdstad van Limburg; Maastricht 

|
© Copyright Limburgsekrant 2022
hello world!