De winnaars van de Maastricht award

03/02/2024
|
9
maastricht award

Op een koude winteravond, precies op 31 januari 2023, verzamelde de gemeenschap van Maastricht zich in afwachting van de spannende Maastricht Awards 2023. De negen genomineerde bedrijven, stuk voor stuk vertegenwoordigers van het beste van Maastricht, hielden hun adem in om te zien wie er met de prestigieuze prijzen naar huis zou gaan. De avond werd georganiseerd door MKB-Limburg, en deze 11e editie beloofde een groot succes te worden.

Dit jaar waren er drie belangrijke categorieën waarin ondernemingen werden erkend en geëerd. Laten we eens dieper ingaan op de winnaars en wat hen onderscheidde van de rest:

Maastricht take-off award gaat naar Dotnsquare Vintage

De Maastricht Take-off Award ging dit jaar naar Dotnsquare Vintage, een jong bedrijf dat wordt gerund door ondernemers onder de 35 jaar oud. Ze werden beloond voor hun unieke aanpak en visie. Deze prijs is bedoeld om jonge ondernemers te stimuleren. Het is de bedoeling te laten zien dat leeftijd geen beperking is voor creativiteit en innovatie. Dotnsquare Vintage heeft laten zien dat ze met hun frisse ideeën en ondernemersgeest een positieve impact kunnen hebben op de stad Maastricht. Deze erkenning is een inspiratie voor andere jonge ondernemers die hun dromen willen verwezenlijken.

De hospitality award gaat naar Calbasa en Hendriks Schoenmode

De hospitality award is een eerbetoon aan de meest gastvrije ondernemers in de retail- en horecasector in Maastricht. Dit jaar zijn Calbasa en Hendriks Schoenmode in de schijnwerpers gezet voor hun buitengewone inspanningen op het gebied van klantenservice en gastvrijheid. Hun toewijding aan het verwelkomen van klanten en het creëren van een warme sfeer heeft hen tot ware ambassadeurs van gastvrijheid gemaakt.

Deze twee bedrijven hebben niet alleen kwalitatieve producten en diensten geleverd, maar ook een ervaring die klanten koesteren. Ze begrijpen dat gastvrijheid verder gaat dan alleen transacties; het gaat om het opbouwen van duurzame relaties en het creëren van een positieve indruk. Hun inzet voor klanttevredenheid verdient erkenning en inspireert andere ondernemers in Maastricht.

Bovendien dragen ze bij aan een groenere en duurzamere stad door samen te werken met lokale initiatieven zoals het dopper bedrukken project. Waarmee herbruikbare waterflessen worden gepromoot om plastic afval te verminderen. Deze ondernemingen zijn niet alleen gastvrij, maar ook milieubewust, en dat maakt hen nog waardevoller voor de gemeenschap.

RABO Made in Maastricht Award gaat naar Media Service Group

De prestigieuze RABO Made in Maastricht Award wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die niet alleen economisch succesvol zijn. Maar ook bijdragen aan de uitstraling van Maastricht door middel van hun deeën, ontwerpen, producten of diensten. Dit jaar is de eer toegekend aan Media Service Group, een bedrijf dat zichzelf heeft bewezen als een ware ambassadeur voor de stad Maastricht.

Media Service Group heeft niet alleen indrukwekkende economische prestaties geleverd, maar heeft ook Maastricht trots vertegenwoordigd op regionaal en nationaal niveau. Ze hebben de stad op de kaart gezet met hun innovatieve benaderingen en hoogwaardige dienstverlening. Het bedrijf heeft niet alleen economische waarde gecreëerd, maar heeft ook de reputatie van Maastricht als een centrum van innovatie en excellentie versterkt.

Gerelateerd nieuws:  Plan een weekendje weg in Limburg

Deze erkenning is een eerbetoon aan hun toewijding aan zowel zakelijk succes als aan het welzijn van de stad. Media Service Group is een lichtend voorbeeld van hoe bedrijven een positieve impact kunnen hebben op hun gemeenschap en tegelijkertijd bloeiende ondernemingen kunnen zijn.

Met een boeiende lezing van Herman Konings

De avond van de Maastricht Awards was niet alleen een viering van succes, maar ook een moment van inspiratie en reflectie. Gasten werden getrakteerd op een boeiende lezing van Herman Konings, een gerenommeerde trendanalist en veranderingspsycholoog. Hij nam hen mee op een reis door de wereld van trends en toekomstverwachtingen. Waarbij hij deelnemers inspireerde om na te denken over de kansen en uitdagingen die de toekomst brengt.

Onafhankelijke jury

Een cruciaal aspect van de Maastricht Awards is de onafhankelijke jury, bestaande uit deskundigen uit verschillende vakgebieden. Deze jury, voorgezeten door Pascal Vandermeulen, heeft de genomineerde ondernemers beoordeeld op basis van diverse criteria. Waaronder innovatie, werkgelegenheidsgroei, ondernemersambitie, investeringsbereidheid, onderscheidend vermogen, klantenservice en personeelsbeleid.

De juryleden, zoals Jan Jansen van Sibelco, Laura Nieboer (winnaar in 2018) van Innowastion. Esther Paulus-Maalsté van de Bijenkorf, deelden hun inzichten en ervaringen tijdens het evenement. Hun aanwezigheid benadrukte het belang van erkenning en ondersteuning van lokale ondernemers die bijdragen aan de groei en bloei van Maastricht.

Een ander opmerkelijk kenmerk van de Maastricht Awards is de nadruk op diversiteit. De genomineerden in elke categorie vertegenwoordigen verschillende sectoren en benaderingen van ondernemerschap. Dit weerspiegelt de rijkdom en variatie van het zakelijke landschap in Maastricht.

Terwijl we terugkijken op de Maastricht Awards 2023, kunnen we niet anders dan trots zijn op de prestaties van deze ondernemers. Ze hebben niet alleen erkenning verdiend, maar ook inspiratie gegeven aan anderen die hun ondernemersreis beginnen. De volgende editie van de Maastricht Awards staat gepland voor eind 2024. We kunnen nu al uitkijken naar nieuwe successen en inspirerende ondernemersverhalen die Maastricht te bieden heeft.

Recent

Shoppen in Limburg? Gezellig én leuk!

09/06/2024

Plan een weekendje weg in Limburg

05/06/2024

De Reuzenstoet: Een levendige viering van cultuur en traditie in Maastricht

30/05/2024

Een bedrijfsborrel organiseren in Limburg? Zo doe je dat!

13/05/2024

Een groene Limburgse toekomst door chiptuning

19/03/2024

Meer in deze categorie

Shoppen in Limburg? Gezellig én leuk!

|

Plan een weekendje weg in Limburg

|

De Reuzenstoet: Een levendige viering van cultuur en traditie in Maastricht

|

Een bedrijfsborrel organiseren in Limburg? Zo doe je dat!

|
© Copyright Limburgsekrant 2024
hello world!