De beste eiwitshakes van Limburg

26/02/2022
|
127

Eiwitshakes worden, net zoals een voedingsschema op maat, veel gebruikt voor, tijdens of na het sporten en dan vooral door jonge sporters, zij zweren erbij. Wie grotere spieren wil, moet veel eiwitten binnenkrijgen volgens hen. De eiwitten in de eiwit shake zouden ervoor zorgen dat je spieren sneller herstellen. Dat laten de reclames voor deze shakes je in ieder geval wel geloven. In principe is het zo dat eiwitten de bouwstenen zijn voor je lichaam. Ze onderhouden je lijf. Je hebt per persoon ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Je zou daar gemakkelijk aan moeten komen in je normale voeding. Toch zweren jonge sporters nog steeds bij een eiwit shake.

Whey eiwitshakes

De eiwit shake van whey wordt veel gebruikt tegenwoordig. Whey is een onderdeel van eiwit dat in melk zit. Hierin zitten essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft voor de spieropbouw. Toch is het nog altijd niet wetenschappelijk bewezen dat de eiwit shake zorgt voor een sneller herstel van de spieren. Er blijkt zelfs uit onderzoek dat er weinig tot geen verschil is te zien met mensen die geen eiwit shake nemen na het sporten. Uit andere onderzoeken blijkt dat eiwitten uit voeding beter zijn dan shakes als het gaat om het spierherstel. Je kunt je eiwitten dus misschien toch nog steeds beter uit voeding halen.

Te veel eiwitshakes

Je kan als sporter ook juist te veel eiwitten binnenkrijgen. Doordat je in je voeding eigenlijk al aan de juiste hoeveelheid eiwitten per dag komt, hoef je dit na het sporten niet nog eens extra aan te vullen. Wanneer je te veel eiwitten binnenkrijgt kan dit ook juist averechts gaan werken. Als je echt te veel eiwitten neemt op een dag dan wordt dit uiteindelijk gewoon omgezet in vet massa en dat wil je absoluut niet. Als je als sporter eet volgens de schijf van vijf dan zou je dus helemaal geen extra eiwitten nodig hebben.

Shake

Als je dan toch besluit om als sporter eiwitshakes te nemen dan kun je het beste de eiwit shake van whey nemen zoals al eerder aan bod kwam. In deze shake zit een hoog gehalte aan BCAA en glutamine en bovendien heeft deze shake een lekkere smaak. Je krijg deze shake in potten van 1 kilogram in de smaak chocolade, vanille of banaan.

Niet sporters

Waar het voor sporters niet altijd slim is om eiwitshakes te nemen, kan het voor niet sporters juist wel goed zijn. Als je een eiwit shake neemt dan vertraagt dit het spijsverteringsproces. Je hebt namelijk langer het idee dat je vol zit, waardoor je automatisch minder eet. Wanneer je wil afvallen kan dat handig zijn. Verder kunnen eiwit shakes helpen je huidige spiermassa te behouden. Dit is dan weer handig voor als je ouder wordt.

Gerelateerd nieuws:  Marketing in Limburg tijdens het digitale tijdperk

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Sporten kan leiden tot euforie

|

De beste eiwitshakes voor onderweg

|

Alle mogelijkheden voor padel in Limburg

|

Amstel Gold Race

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!