Alle mogelijkheden voor padel in Limburg

18/03/2022
|
80
padel limburg

Ben jij bekend met padel? Die leuke sport dat een mix is tussen squash, badminton en tennis? Ja iedereen kan op padel! Het is slechts een kwestie van het spel en de juiste technieken leren. Ben je nog niet echt bekend met deze sport? Lees dan snel verder. Ben je wel bekend maar wil je weten waar je padel kunt beoefenen als sport in Limburg? Dan kan je door scrollen naar het einde, want daar staan álle mogelijkheden voor padel in Limburg!

padel limburg

Wat is padel?

In 1974 werd in Marbella de allereerste padelclub opgericht, door Enrique Corcuera. In Spanje werd padel erg populair en zo is het de professionele circuits host van de World Padel Tour. In de afgelopen 10 jaar is deze sport razend populair geworden over de hele wereld. Padel is dus een mix tussen tennis, squash en badminton en er wordt alleen een dubbelspel gespeeld. Het kan ook solo worden gespeeld, maar dan is het voornamelijk om de technieken te perfectioneren.

Wat zijn de regels van padel?

De spelregels van Padel zijn hetzelfde als die van tennis. Je wint een game door 4 opeenvolgende punten te winnen. Als je 6 games hebt gewonnen dan win je een set. De winnaar van de wedstrijd heeft als eerste 2 sets gewonnen, dit noemen we best of three.

Game

Hoe worden de punten geteld? Als jij het eerste punt wint dan staat het 15-0, win je hierna weer? Dan staat het 30-0. Als je 3 punten hebt gewonnen dan staat het 40-0. Win je het 4e punt? Dan win je de game. Het kan voorkomen dat het gelijk oploopt, als je tegenstanders ook punten maken. Zo kan het dus voorkomen dat het uiteindelijk 40-40 staat. Dit noemen we een “deuce”. Om te winnen moet je altijd 2 punten verschil hebben. Als jij daarna een punt wint bij deuce, dan kom je op “voordeel” of “advantage” te staan. Als je dit punt verliest, dan ga je weer terug naar deuce. Het kan soms dus wel even duren voordat je een game te pakken hebt!

Set

Volgens de spelregels van padel moet je 6 games winnen als je een set wilt bemachtigen. Hierbij moet je ook 2 punten verschil hebben, zo kan het voorkomen dat het gelijk oploopt en dat je 5-5- games hebt. Deze set kan je alleen nog winnen door 2 games achtereenvolgend te winnen. Dan win je de set dus met 7-5. Als er 6-6 wordt gespeeld, dan moet er een tiebreak komen.

padel limburg

Padel mogelijkheden in Limburg

Wil jij padel in Limburg spelen? Dan zie je hier waar je terecht kunt! In Limburg zijn 8 mogelijkheden om padel te spelen.

  • Taste&go, Wellerooi
  • Sportcentrum Susteren, Susteren
  • Euregio Tennis & Padel Academy, Landgraaf
  • TPV De Dassenbrucht, Hulsberg
  • TC Geuldal, Valkenburg
  • TC Bunde, Bunde
  • MLTC Ready, Maastricht
  • Kimbria Racket Club, Maastricht

Ben jij op zoek naar andere mogelijkheden voor sport in Limburg? Of heb je interesse in het bedrijfsleven of de lifestyle van Limburg? Wij hebben hier meerdere artikelen van op onze website.

Gerelateerd nieuws:  Prachtige routes in Limburg 

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Sporten kan leiden tot euforie

|

De beste eiwitshakes voor onderweg

|

Amstel Gold Race

|

De beste eiwitshakes van Limburg

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!