De balans tussen voeding en sporten

05/12/2022
|
4
voeding en sport

Sport en voeding zijn heel belangrijk. Het zijn twee elementen die samenhangen en elkaar versterken. Voeding is heel belangrijk, vooral ook op de momenten dat je sport. Tijdens het sporten verbruik je veel energie. De energie in jouw lichaam, wordt onder andere uit verschillende voedingswaarden gehaald. Daarnaast helpt voeding tot het behalen van jouw doelen. Bijvoorbeeld op de momenten dat je wilt bijkomen of juist wilt afvallen. In deze blog lees je hoe jij voor een goede balans tussen voeding en sporten kan vinden.

De balans van voeding bij het sporten

Bereid je goed voor, voordat je gaat sporten

Op het moment dat je gaat sporten, is het goed om voedzaam te eten. Het is wel belangrijk om te kijken naar welke intensiteit je gaat leveren. Niet elke sport vraagt evenveel energie. Op het moment dat je een matig intensieve training gaat afleggen, eet dan niet teveel van tevoren. Probeer rustig en niet teveel te eten, net voordat je gaat sporten.

Ga je intensief trainen? Eet dan zeker niet net van tevoren! Probeer dan een complete, maar lichte maaltijd drie uur van tevoren te eten. Op deze manier zorg je ervoor dat het lichaam voldoende brandstof heeft om te sporten, maar zeker genoeg tijd heeft om het eten te verwerken.

Na afloop van een training

Na het sporten is het belangrijk om goed te eten. Vooral koolhydraten en eiwitten. Koolhydraten zorgen ervoor dat het lichaam weer energie krijgt. Echter zijn teveel koolhydraten niet goed. Te veel koolhydraten zorgen ervoor dat je iets voller kunt worden. Natuurlijk dragen daar ook producten met veel vette aan bij. Het kan handig zijn om af en toe jouw vetpercentage te berekenen.

Naast koolhydraten zijn eiwitten ook heel belangrijk na het sporten. Eiwitten zijn in verschillende vormen te verkrijgen. Je kunt eiwitten krijgen uit producten, maar je kunt het ook krijgen uit supplementen. De producten die eiwitten bevatten zijn onder andere eieren en kip. Eiwitten zijn erg belangrijk om verschillende redenen. Eiwitten zorgen ervoor dat de spieren herstellen, maar bevorderen ook de spieropbouw.

Zijn supplementen nodig voor een balans tussen voeding en sporten?

Supplementen zijn niet nodig, maar ze zijn een toevoeging. Op het moment dat jij te weinig eiwitten binnen krijgt, zijn eiwitten als supplementen goed om te nemen. Supplementen moeten niet gezien worden als vervanging voor normale voeding, maar ze kunnen wel een bijdrage leveren.

Dit was het dan! De blog over de balans tussen voeding en sporten. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “miljonairs in Limburg toegenomen?“ of “monumenten in Limburg

Gerelateerd nieuws:  De leukste bedrijfsuitjes in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!