Babygeboortes in Limburg 

26/02/2022
|
77
ontspannen-bevallen

Het aantal babygeboortes is in 2020 gestegen. Een bijzonder stijging in een bijzondere periode. Dit was ook zeker in Limburg het geval. Aangezien er een druk op ziekenhuizen ligt, is het van belang om zelf ook goed uit te zoeken hoe je kunt bijdragen aan een goede bevalling. Veel aanstaande ouders beseffen dit maar al te goed. De vraag naar informatie over ontspannen bevallen is in Limburg dan ook aanzienlijk gestegen.  

De stijging van babygeboortes in Limburg 

In Limburg gaat het om een forse stijging, blijkt uit een analyse van CBS-cijfers door Independer. Er zijn namelijk maar liefst 7,3% meer baby's geboren in Limburg dan in het jaar 2020. Dit vraagt dan ook om een goede aanpak van de zwangerschap. Met name in Bergen was er in de periode van januari tot en met oktober 2021 een gigantische stijging te zien. Er werden toen maar liefst 58,1% meer baby's geboren vergeleken met het jaar 2020. 

Landelijke babygeboortes

Landelijk gezien, zie je dat er meer geboortes zijn in 2021 dan in 2020. Er zijn daarbij uiteraard wat uitschieters te vinden. Zo werden er in januari tot en met oktober 2021 zelfs 8,9% meer baby's geboren dan in diezelfde maanden in 2020. De kleinste stijging is er in de provincie Zeeland. Daar zijn in 2021 2,8% meer baby's geboren dan in 2020. Al met staat Limburg landelijk gezien, behoorlijk hoog in het lijstje van 2021 babyboomers.  

Hoe kan het dat er in 2020 minder baby's zijn geboren? In 2020 was er ook al invloed van de corona, maar in 2021 was er wellicht weer meer hoop voor een betere economie. De combinatie van meer thuis zijn en een zicht op een beter toekomst, zou zomaar mogelijk voor baby's hebben gezorgd. 

Minder IVF-behandelingen 

Er zijn vanwege de corona wel een stuk minder IVF-behandelingen uitgevoerd. Zo'n 23% minder zelfs. Dus van hieruit bezien, zijn de getallen van de stijging in 2021 nog indrukwekkender. Het is goed mogelijk dat er in 2022 weer meer IVF-behandelingen plaatsvinden. Dit zou dus tot nog meer geboortes kunnen leiden. Wel is het zo dat het thuis zitten natuurlijk is verminderd, nu alles weer meer open is gesteld. Er zal weer minder thuis worden gewerkt. Voor 2022 is het dus nog afwachten of er nog een stijging komt van het aantal geboortes. 

bevallen-ontspannen

Ontspannen bevallen 

Hoe dan ook is het nog steeds van belang dat een zwangerschap en bevalling zo optimaal mogelijk verloopt. Dit geeft ook de organisatie in Limburg aan die cursussen organiseert voor ontspannen bevallen. Er zijn ook methodes die je zelf kunt toepassen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het doen van Yoga. Vind je het lastig om dat in je eentje op te pakken? Dan kun je ook een cursus Yoga oppakken. Die zijn er ook speciaal voor zwangere vrouwen.  

Gerelateerd nieuws:  Weekendje weg in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!