Sleutel bijmaken: kan dat zomaar?

10/10/2022
|
26
slotenmaker venlo

Wanneer je gebruikt maakt van een belangrijke sleutel, is het vaak vanzelfsprekend dat je een sleutel laat bijmaken. Dit is handig voor een van de gezinsleden of wanneer je de huidige sleutel kwijtraakt. Wat veel mensen niet weten, is dat je niet zomaar een sleutel kan laten bijmaken. Hiervoor moet je namelijk op een aantal zaken letten en rekening mee houden. Welke dingen dat precies zijn, zullen we in deze blog verder toelichten.

Is het mogelijk om een sleutel bij te maken?

Voor het bijmaken van een sleutel is in de meeste gevallen een certificaat, code of pasje nodig. Deze moet kunnen worden getoond om te bewijzen dat je daadwerkelijk de eigenaar bent van de sleutel. Wanneer je geen van deze bewijzen hebt, kan het zijn dat een betrouwbare sleutelmaker het weigert om een sleutel bij te maken.

Een certificaat van de sleutel kun je op verschillende manieren krijgen. Zo kun je een certificaat opvragen bij de eigenaar van het pand, je makelaar of woningbouwvereniging. Sommige sleutels hebben ook een chip, zonder deze chip kan deze sleutel niet worden nagemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een autosleutel. In de meeste gevallen is het zo dat een sleutel zonder chip zonder certificaat, code of pasje kan worden bijgemaakt. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van je slotenmaker in Venlo.

Hoe werkt het bijmaken van een sleutel?

Wanneer je sleutel geen chip heeft, kost het bijmaken van sleutel niet meer dan een aantal minuten. Allereest wordt er een basissleutel uitgezocht, deze heeft nog geen tanden, maar heeft wel hetzelfde model als de oorspronkelijke sleutel. Daarna wordt deze basissleutel in een sleutelmachine gelegd. In deze machine wordt hetzelfde profiel als de oude sleutel in de nieuwe sleutel gefreesd. De laatste stap is het gladmaken van de sleutel, hierbij worden de scherpe tandjes er afgehaald waardoor de sleutel in het slot past.

Ben je aan het twijfelen of jouw sleutel kan worden bijgemaakt? Dan is het altijd verstandig om langs slotenmaker in Venlo te gaan, zodat je zeker weet wat wel en niet mogelijk is. Het kan tenslotte ook per slotenmaker verschillen. Wil je er zeker van zijn dat je door middel van de juiste sleutels en sloten veilig kunt wonen in Limburg? Je leest er meer over in een andere blog!

Gerelateerd nieuws:  Chinees eten blijft populair onder Limburgers

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!