9 tips om spinnen te verjagen

12/10/2023
|
0
spin

Spinnen kunnen een belangrijke rol in het ecosysteem spelen door insectenplagen onder controle te houden. Toch vindt niet iedereen het fijn om deze achtpotige vrienden in huis te hebben. In deze blog gaan we kijken naar 9 tips om ze uit je huis te houden.

Houd je huis schoon

Een van de meest effectieve manieren om ze uit je huis te krijgen is door je huis schoon te houden. Zorg dat er nergens voedselresten, stof of rommel ligt. Spinnen verstoppen zich graag in hoekjes en gaatjes.

Repareer scheuren en kieren

Ze kunnen heel makkelijk binnendringen via kleine openingen in muren, ramen en deuren. Zorg ervoor dat je eventuele scheuren en kieren afdicht om hun toegang te beperken.

Gebruik pepermuntolie

Ze hebben een hekel aan de geur van pepermuntolie. Maak een mengsel van water en een paar druppels pepermuntolie en spuit dit rondom de plekken waar je spinnen hebt gezien.

Citroen- en eucalyptusgeur

Net als pepermunt kunnen citroen- en eucalyptusgeuren spinnen vaak op afstand houden. Gebruik schoonmaakproducten met deze geuren of zet schaaltjes met citroen- en eucalyptusolie in de buurt van spinnen neer.

Gebruik witte azijn

Ook witte azijn is een goede manier om ze te verjagen. Ze kunnen ook niet tegen deze geur.

Verwijder de plekken waar ze eten vandaan halen

Spinnen jagen meestal op insecten. Door ervoor te zorgen dat je minder insecten in je huis hebt is de kans groter dat spinnen hun eten ergens anders gaan zoeken.

Houd je planten buiten onder controle

Als je planten dicht bij je ramen of deuren hebt, zorg er dan voor dat je ze goed onderhoud. Ze verstoppen zich vaak tussen planten en kunnen zo op een makkelijke manier naar binnen kruipen.

Gebruik kastanje ballen

Sommige mensen geloven er in dat kastanje ballen ervoor zorgt dat er minder spinnen in je huis komen. Dit is nooit wetenschappelijk bewezen, maar je kan het natuurlijk altijd proberen.

Schakel professionele hulp in

Als er met alle bovenstaande tips nog steeds teveel spinnen in je huis zijn, kan het een goed idee zijn om een ongediertebestrijder om hulp te vragen. Zij zullen vast een oplossingen hebben om ze uit je huis te verjagen.

Heb jij producten nodig om je spinnen snel uit je huis te verjagen? Shop dan hier producten om spinnen te bestrijden en zorg dat je ze nooit meer terug vindt.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook deze blog.

Gerelateerd nieuws:  Waarom een warmtepomp verplicht is

Recent

Leukste schmink ideeën voor carnaval

09/10/2023

De bekendste kenmerken van Limburg

05/10/2023

Wat zijn de regels voor auto wrapping in Nederland?

28/09/2023

Je tuin winter klaar maken: 5 tips

26/09/2023

Hoe kun je je tuin verduurzamen?

08/09/2023

Meer in deze categorie

Leukste schmink ideeën voor carnaval

|

De bekendste kenmerken van Limburg

|

Wat zijn de regels voor auto wrapping in Nederland?

|

Hoe kun je je tuin verduurzamen?

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!