Wat zijn de regels voor auto wrapping in Nederland?

28/09/2023
|
10
Auto wrappen

In Nederland is auto wrapping een populaire manier geworden om voertuigen een unieke uitstraling te geven. Of je nu je auto wilt personaliseren of reclame wilt maken voor je bedrijf, het wrappen van je auto is een geweldige optie. Echter, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften die in Nederland van toepassing zijn met betrekking tot auto wrapping. In deze blog zullen we een blik werpen op de regels voor auto wrapping in Nederland.

Wat is auto wrapping?

Auto wrapping is een procedure waarbij speciale vinylfolie op de carrosserie van een voertuig wordt aangebracht om het uiterlijk te veranderen. Deze folie kan in verschillende kleuren en ontwerpen komen, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor zowel particuliere autobezitters als bedrijven. Auto wrapping is op veel plekken in Nederland mogelijk, het wrappen van jouw auto kan in Limburg, Brabant, Noord-Holland etc.

regels auto wrappen

Mag ik elke kleur gebruiken?

Als je besluit om je auto te laten wrappen, kun je in principe elke kleur kiezen die je wilt. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarbij bepaalde kleuren niet zijn toegestaan. Het gebruik van felle fluorescerende kleuren kan bijvoorbeeld in sommige gevallen worden beperkt. Het is raadzaam om te controleren of de gekozen kleur voldoet aan de lokale voorschriften.

Reclame op je auto

Veel bedrijven gebruiken auto wrapping als een manier om reclame te maken voor hun producten of diensten. In Nederland zijn er geen specifieke regels die reclame op auto's beperken, maar je moet wel rekening houden met de algemene reclamewetten.

Reflecterende folie

Als je overweegt om reflecterende folie te gebruiken bij de auto wrapping, moet je ervoor zorgen dat het voldoet aan de vereisten voor zichtbaarheid en veiligheid. Reflecterende folie kan 's nachts de zichtbaarheid van je voertuig verbeteren, maar het moet correct worden aangebracht om aan de voorschriften te voldoen.

regels auto wrappen

Technische inspectie

Na het wrappen van je auto moet deze worden onderworpen aan een technische inspectie om te zorgen dat alle verlichting, spiegels en kentekenplaten nog steeds goed zichtbaar en functioneel zijn.

Belangrijke regels om te volgen bij auto wrappen

  • Je kentekenplaten moeten altijd goed zichtbaar en leesbaar zijn. Dit betekent dat je geen folie mag aanbrengen die de kentekenplaten bedekt of de leesbaarheid belemmert.
  • Alle vinylfolie die op je auto wordt aangebracht, moet voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Dit geldt met name voor reflecterende folie. Het gebruik van niet-conforme folie kan leiden tot boetes en problemen bij technische inspecties.
  • Het is belangrijk om geen folie te gebruiken die andere weggebruikers kan verblinden. Dit omvat het vermijden van spiegelende of sterk reflecterende afwerkingen die de ogen van bestuurders kunnen hinderen.
  • Elke gemeente in Nederland kan specifieke voorschriften hebben met betrekking tot auto wrapping. Het is belangrijk om de lokale regels te raadplegen.

Benieuwd naar andere interessante artikelen? Lees dan dit artikel over boete voor scooter rijden zonder rijbewijs en het artikel over effectief omgaan met energie

Gerelateerd nieuws:  Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

Recent

Je tuin winter klaar maken: 5 tips

26/09/2023

Hoe kun je je tuin verduurzamen?

08/09/2023

Belang van kwaliteitscontrole en testen van verpakkingen

30/08/2023

Tips om consumentenwensen te vervullen

30/08/2023

10 Tips voor in het vakantiepark

26/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe kun je je tuin verduurzamen?

|
,

Belang van kwaliteitscontrole en testen van verpakkingen

|
,

Tips om consumentenwensen te vervullen

|
,

10 Tips voor in het vakantiepark

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!