Op deze plekken is een e-sigaret verboden

05/12/2022
|
4
e-smoker Sittard

Mango, Aardbei of Mojito: Vanaf 1 oktober worden alle smaken van e-sigaretten definitief verboden en uit de handel genomen. Bij e-smoker Sittard kunnen er nog steeds elektronische sigaretten besteld worden. Sinds 1 juli 2020 geldt er al een rookverbod waar ook geen normale sigaretten gerookt mogen worden. De enige smaak die nog verkocht mag worden is de tabak smaak. Een e-sigaret is een elektronische sigaret met veel verschillende smaken. De roker inhaleert een damp dat nicotine bevat. Deze sigaretten en vapes zijn vooral aantrekkelijk voor jongeren door de verschillende smaakjes. Maar op welke plekken is het roken van een e-sigaret verboden?

Restaurants

Het roken van een e-sigaret is in restaurants al verboden sinds 1 juli 2020. Voor deze datum was het vak nog een twijfelgeval of je er wel of niet een e-sigaret mocht roken. Er was namelijk nog geen wet die dit bepaalde maar meestal stond in de regels van het restaurant dat het gebruik van een e-sigaret verboden was.

e-smoker Sittard

De kroeg en café

Hier geldt hetzelfde als bij een restaurant. Het is niet toegestaan om hier een e-sigaret te roken door het rookverbod.

In het openbaar vervoer

Ook hier mag sinds 1 juli 2020 niet meer gevaped worden. Maar ook stond voor 1 juli 2020 in de huisregels in de meeste gevallen dat dit al niet was toegestaan. In de huisregels van de Nederlandse Spoorwegen staat namelijk dat de treinen rookvrij zijn. Dat geldt dus ook voor elektronische sigaretten. Niet alleen in een bus of trein maar ook op het perron is het niet toegestaan. Je mag alleen gebruik maken van een e-sigaret op de rook plekken die zijn aangewezen waar tegenwoordig ook steeds minder wordt.

Op werk

Dit is ook door de wet verboden sinds 1 juli 2020. Hier is namelijk een rookverbod waar ook de elektronische sigaretten onder vallen. Een werkgemer is namelijk verplicht om een rookverbod op het werk te handhaven. Lees hier meer over hygiëne maatregelen binnen Limburgse bedrijven.

Waar mag je wel nog een e-sigaret roken?

Ten eerste is het op een terras wel toegestaan om te vapen. Dit komt omdat je je dan in de buitenlucht bevindt. Hier is het ook toegestaan om normale sigaretten te roken.  Het terras moet dan wel voorzien van asbakken op de tafels of vraag het na bij de bediening of ze het roken van een e-sigaret is toegestaan. Ook mag je een e-sigaret gebruiken in een auto die van jezelf is en wanneer er niemand anders in rijdt.

Gerelateerd nieuws:  Wonen in een stad versus wonen in een dorp

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

|

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!