Hygiënische maatregelen binnen Limburgse bedrijven

10/11/2022
|
30
Desinfectiemiddel

Hygiëne binnen bedrijven is één van de belangrijkste onderwerpen in elke sector. Binnen elke sector valt te zien dat de hygiënische maatregelen die nodig zijn erg kunnen verschillen. Zo heeft een bedrijf binnen de gezondheidszorg meerdere maatregelen dan de economische sector. Ook dienen bedrijven ondanks dat de maatregelen tegen Covid-19 bijna helemaal weg zijn hier nog steeds rekening mee te houden. Zo hangen de desinfectiemiddelen bij vele locaties nog steeds op.
In dit artikel gaan we verder in op de maatregelen die Limburgse bedrijven in acht dienen te houden.

Gezondheidssector

Hygiëne voorkomt ziekte en nu is het zo dat er in de gezondheidszorg genoeg ziekteverwekkers te vinden zijn. Deze verspreiden zich via de handen, door de lucht, via voorwerpen en lichaamsvloeistoffen.
Medewerkers in de gezondheidszorg mogen om deze redenen geen hand- en polssieraden dragen en dienen hun nagels kort te houden. Daarnaast dienen ze hun gezicht af te wenden wanneer ze niezen en daarna hun handen te wassen en gebruik te maken van desinfectiemiddel.
Biedt je als medewerker hulp aan een patiënt bij toiletteren of kom je in contact met lichaamsvloeistoffen, zorg er dan altijd voor dat je handschoenen gebruikt. De handschoenen dienen altijd te voldoen aan een CE-markering. Na het helpen dien je de handschoenen te deponeren, je handen goed te wassen een desinfectiemiddel te gebruiken voor je handen en de eventuele oppervlakken en gebruikte middelen.

Horeca sector

Binnen de horecasector is het net zo belangrijk om goede hygiënische maatregelen toe te passen. Medewerkers bereiden namelijk je eten en dienen als voorbeeld handschoenen te dragen wanneer ze vlees, vis en gevogelte bereiden. Bij andere voedingsmiddelen dienen handen altijd goed gewassen te zijn. Na een werkdag dienen werkbladen met desinfectie schoongemaakt te worden. Vooral op locaties als uitgaansgelegenheden is het tegenwoordig belangrijk omdat hier veel mensen tegelijk samenkomen. Denk bijvoorbeeld maar aan alle uitgaansgelegenheden in Maastricht. Veel van de kroegen moeten in de middag weer klaar staan om lunch te serveren.
In de covid-19 periode zijn er veel extra maatregelen voor medewerkers in de bediening bijgekomen. Zo hebben veel bedrijven nog steeds een desinfectiemiddel apparaat bij de ingang van het bedrijf staan.

Detailhandel

Bij bedrijven zoals supermarkten of groothandels wordt er verwacht dat ze alles op orde hebben qua voedselveiligheid. Zo dienen alle bedrijven een certificaat te hebben door een erkend kwaliteitssysteem zoals GFSI. Dit geld vooral voor varken-, primaire en bewerkte producten.

Ook is er een hygiënecode opgesteld door het CBL die goedgekeurd is door onze minister van volksgezondheid. Deze code bestaat uit meerdere maatregelen die ervoor zorgen dat er zowel veilig als hygiënisch gewerkt dient te worden binnen bedrijven in de detailhandel. Met deze wetgeving worden producten op de juiste manieren bewerkt en verkocht waardoor voedselveiligheid risico’s beperkt worden. Daarnaast zie je ook door de hele detailhandel desinfectie apparaten om zo de oppervlakken en handen zo schoon als mogelijk te houden.

Gerelateerd nieuws:  Top 5 kastelen in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!