Energierekening hoog door stijgende gasprijzen in Limburg

15/11/2021
|
101

Ook in Limburg is de stijging van de gasprijzen niet te missen. De vraag naar energie neemt sinds de coronacrisis enorm toe, dit terwijl het aanbod aan energie hetzelfde blijft. Als gevolg hiervan krijgen bedrijven hun voorraad niet meer aangevuld. Ook is geheel Nederland en dus ook Limburg grotendeels afhankelijk van de energie van andere landen. De kans is dan ook groot dat het komende jaar de gasprijzen nog meer zullen gaan stijgen. In deze blog lees je een aantal tips om deze stijgingen zo veel mogelijk te beperken en de energie in Limburg te besparen

Isoleren

Door een woning goed te isoleren blijft de warmte beter binnen en hoeft er minder gestookt te worden. Zo creeër je een duurzaam huis. Voorbeelden van een goede isolatie zin dak- en spouwmuurisolatie. Met deze vormen bespaar je dan ook het meest. Wil je het niet meteen groots aanpakken? Dan is radiatorfolie misschien wel een goede oplossing. Deze folie moet achter de radiator worden geplaatst zodat de warmte niet door een buitenmuur verdwijnt. Door de warmte zo veel mogelijk binnen te houden hoeft er minder lang en veel gestookt te worden.

Zonnepanelen

Door zelf groene energie op te wekken ben je niet meer afhankelijk van energieleveranciers. Een voorbeeld van groene energie zijn zonnepanelen. Door zonnepanelen bespaar je niet alleen veel energiekosten maar kun je de niet gebruikte energie terugleveren aan de energieleverancier en zelfs geld verdienen. Het is even een investering maar naar een aantal jaren zal het dubbel zo veel opleveren.

energie in limburg

Airco

Ook een airco is een energiebesparende optie. Een airco in Guttecoven produceert geen warmte, er wordt alleen een warmtewisseling van binnen naar buiten gedaan. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van verwarmingsketels of andere energie slurpers. Een airco verbruikt dus veel minder energie, of wel gas, dan bijvoorbeeld een cv ketel. Het gevolg hiervan is dat je minder energie hoeft te betalen.

Het gasverbruik

Andere kleine tips die kunnen helpen bij het besparen van energie in Limburg zijn:

  • Zet ’s avonds de verwarming eerder uit
  • Verwarm alleen de ruimtes waar je op dat moment moet zijn
  • Douche minder lang
  • Zet standaard de thermostaat een graadje lager
Gerelateerd nieuws:  Waar staat de economie in Limburg?

Recent

Hond en kat samen? Zo doe je dat!

17/03/2023

Unieke interieur stijlen in Limburg

03/03/2023

Voordelen van wonen in Zuid Nederland

28/02/2023

Hoe creëer je meer ruimte in je huis

22/02/2023

Hoe Limburgers kunnen bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot in een dalende fossiele brandstofmarkt

16/02/2023

Meer in deze categorie

Limburgse ondernemers gaan steeds vaker online

|

Hoe ongezond is alcohol?

|
,

Speciaalzaken in Limburg

|
,

Een eigen onderneming starten in Limburg

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!