Het perfecte tuinfeest in Limburg organiseren

18/11/2022
|
20
dj huren maastricht

De Limburgers staan er om bekend de gezelligste mensen van Nederland te zijn. Dat kun je ook duidelijk terug zien bij onze feesten, zoals carnaval. Het perfecte tuinfeest in Limburg organiseren is dan ook net even anders dan in de rest van Nederland. Zij houden namelijk meer van de esthetiek en in Limburg gaat het vooral om de gezelligheid! Lees verder om het perfecte tuinfeest in Limburg te kunnen organiseren.

Genoeg statafels

De statafel  of op z’n Limburgs (en Duits) stehtisch is onmisbaar op een perfect Limburgs tuinfeest. Niet maar 1 stehtisch om wat hapjes en drankjes op te leggen, nee zo veel als mogelijk! Wij Limburgers gaan gezellig de tafels rond en kletsen met iedereen.

Hier zie je al een duidelijk verschil met andere provincies in Nederland. Zij vinden het net onhandig om overal statafels te hebben staan en willen kunnen dansen of zitten.

Muziek!

Een perfect Limburgs tuinfeest bestaat uit gezellige Limburgse muziek samen met bekende liedjes. Een hele avond alleen maar carnavalsmuziek is natuurlijk leuk met carnaval, maar past niet het ideale tuinfeest. Toch mogen een aantal liedjes niet ontbreken om met z’n allen mee te zingen aan het einde van de avond (na genoeg bier).

Om de perfecte sfeer te krijgen is muziek cruciaal. Je kunt een DJ huren uit Maastricht om er zeker van te zijn dat je de perfecte Limburgse sfeer in je tuin krijgt.

Bier

Ja een paar vaten bier en een tap mag écht niet ontbreken bij een Limburgs tuinfeest. De bier moet kunnen vloeien. De dames doen hier ook aan mee, maar wijn en frisdrank is natuurlijk ook noodzakelijk, zolang het bier maar in overvloed is.

Barbecue

Bij een tuinfeest hoort uiteraard ook een barbecue. Gelukkig zijn de Limburgers al tevreden met een vleespakket, een aantal salades en genoeg stokbrood en sauzen.

Meestal zal een van de mannen het al snel overnemen achter de barbecue, waar vervolgens een gezellige menigte omheen staat van mannen die gezellig aan het kletsen zijn.

De aankleding

Als het aankomt op decoratie houden de Limburgers het graag simpel, misschien wat slingers en bewegende lampen. Het moet vooral praktisch zijn, er moet voldoende ruimte zijn voor iedereen om te kletsen met elkaar. Kinderen moeten speelruimte hebben en er moet vooral voldoende eten en drinken aanwezig zijn. Een klein zit gedeelte voor vrouwen die lekker willen kletsen buiten de menigte en statafels voor de rest.

Lees ook Zó geniet je optimaal van je tuin in Limburg

Gerelateerd nieuws:  Een tuinoverkapping in Limburg, handig of noodzakelijk?

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

|

Spanning in de slaapkamer

|

Doe-het-zelfideeën voor binnen- en buitenshuis

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!