Een eigen onderneming starten in Limburg

02/08/2022
|
49
Eigen onderneming

In de afgelopen decennia zijn steeds meer Limburgers van baan gewisseld, we blijven nu eenmaal niet meer lang onder dezelfde baas werken. Er zijn ook veel nieuwe ondernemingen bijgekomen, steeds meer Limburgers kiezen ervoor om voor zichzelf te beginnen. Maar hoe doe je dat nou? Welke handvatten heb je nodig om niet alleen een onderneming te kunnen starten, maar ook nog eens winstgevend te laten worden? In deze blog geven wij tips om je op weg te helpen.

Zet het op papier!

Je kunt natuurlijk niet met een onderneming beginnen zonder een idee. Dit idee kan door jarenlange ervaring in je branche je ineens te binnen schieten, je kunt er ook al een tijdje mee bezig zijn voordat je daadwerkelijk besluit er je eigen onderneming van te maken. Wanneer je een idee over een onderneming hebt, schrijf je deze op. Ideeën komen en gaan, dus de kans is aanzienlijk dat je dit morgen weer vergeten bent. Kijk vooral in het begin naar je concurrenten, wat doen zij en hoe onderscheiden zij zich? In speciaalzaken in Limburg dien je eerst goed onderzoek te doen binnen je branche.
Wanneer je een goed idee hebt, begin je een plan uit te schrijven. Dit wordt ook wel je businessplan genoemd. Hierin beschrijf je belangrijke zaken zoals, hoe je geld gaat verdienen met je onderneming? Welke producten of diensten ga je verkopen? Hoeveel geld heb je nodig om je onderneming te kunnen starten? Wie is je doelgroep? Hoe onderscheid je je van de rest? Hoe ga je jouw producten aan de man brengen? Zodra je al deze antwoorden hebt uitgewerkt, heb je een uitgeschreven businessplan

Administratie

Als het businessplan is goedgekeurd door bijvoorbeeld de gemeente en de KvK, kun je officieel beginnen met je eigen onderneming! Vervolgens is het vanaf dag één ontzettend belangrijk om je administratie op orde te hebben. Je wilt niet al in de eerste maand benaderd worden door de belastingdienst dat je je zaken niet op orde hebt. Een goed geordende administratie zorgt ervoor dat je overzicht behoud binnen je onderneming. Je weet wat er binnen komt en wat er uit gaat.
Wanneer je personeel in dienst neemt, is urenadministratie minstens zo belangrijk. Vanaf het moment dat medewerkers beginnen met werken dienen zij hun uren te registreren. Dit is voor beide partijen belangrijk om zo goed mogelijk bij te kunnen houden waar, hoeveel en wat iedereen gedaan heeft op het werk.

Twijfel?

Wanneer je een startende ondernemer bent, zul je elke dag twijfels hebben. Het is natuurlijk heel eng om vanuit niets iets te moeten opbouwen, dus maak je geen zorgen: iedereen heeft dit gehad. De grootste multimiljonairs zijn vaak ook met niks begonnen moet je maar denken!
Het komt voornamelijk aan op je eigen mentaliteit. Zodra je de juiste mindset hebt om tot het gaatje door te gaan en niet bang te zijn voor de tegenslagen, kun jij je onderneming tot een succes brengen.
Het begint immers bij jezelf, dus geloof in jezelf en je eigen onderneming!

Gerelateerd nieuws:  Energierekening hoog door stijgende gasprijzen in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Boete voor scooter rijden zonder rijbewijs

|
,

De bekendste bedrijven in Limburg

|
,

Limburgse ondernemers gaan steeds vaker online

|

Hoe ongezond is alcohol?

|
,
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!