Hoe creëer je meer ruimte in je huis

22/02/2023
|
6
Kruipruimte uitgraven tot kelder

Ben jij op zoek naar meer ruimte in je huis? En dan niet op manier zodat het alleen maar lijkt dat je meer ruimte hebt door middel van bijvoorbeeld veel ruiten, een open kamer of een tuinoverkapping? Nee, wij doelen echt op extra vierkante meters. Als dit het geval is, dan is deze blog perfect voor jou! In deze blog gaan we het namelijk hebben over manieren waarmee jij je huis kan verbouwen om meer ruimte te creëren.

Dakkapel

Een dakkapel is een constructie die op het dak van het huis wordt geplaatst om extra ruimte te creëren in een kamer. Dakkapellen worden vooral gebruikt voor zolderkamers met een schuin dak. Dit komt omdat de ruimte onder het schuine dak niet praktisch te gebruiken is door het gebrek aan stahoogte en de schuine wanden. Dakkapellen zorgen ook voor extra lichtinval op de bovenste verdieping van je woning. Dit zorgt voor een mooiere sfeer op deze kamer. Doordat je meer ruimte hebt in je huis en je bovenste verdieping er mooier uitziet door het extra natuurlijke licht, verhoogt dit de waarde van de woning. Dit is natuurlijk ook mooi meegenomen!

Uitbouw

Een uitbouw is een erg populaire manier om extra ruimte in je woning te creëren. In vergelijking met een dakkapel is het wel duurder, maar je kunt ook veel meer vierkante meters erbij krijgen. De uitbouw kun je uiteindelijk gaan gebruiken voor wat je maar wilt zoals, woonkamer, keuken, werkplaats etc. Een uitbouw kan precies op maat ontworpen worden, zodat het perfect past bij de stijl van je woning. Uiteindelijk creëert een uitbouw een hele hoop extra waarde voor jouw woning, aangezien je veel vierkante meters erbij kan krijgen. Dit is afhankelijk van de grootte van de uitbouw.

Kelder uitgraven

Een andere optie, waar mensen wellicht iets minder snel voor kiezen, is het uitgraven van een kelder. Als je geen ruimte hebt voor een uitbouw en een dakkapel geeft niet genoeg ruimte, dan kun je een kelder uitgraven. Dit is wel een aanzienlijke klus. Je kunt dit doen vanuit het niks, maar je kunt ook bijvoorbeeld een kruipruimte uitgraven tot kelder. Als je een kruipruimte uitgraaft, dan begin je wel al met een basis. Toch is dit nog steeds een hoop werk. Alhoewel het uitgraven van een kelder een hoop werk is, kan dit je wel heel veel extra ruimte geven en de waarde van je huis hierdoor flink verhogen. Laat dit altijd uitvoeren door een professional!

Lees ook onze blog over: Op deze manier kan jij je huis schoon houden.

Gerelateerd nieuws:  Feestdagen in Limburg

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|

Op deze manier kan jij je huis schoon houden

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!