Criminaliteit: zo kun je voorzorgsmaatregelen nemen

25/10/2022
|
28
inbraak

In del landelijke misdaadmeter is Limburg met meerdere plekken vertegenwoordigd. Zo staan Maastricht, Heerlen, Sittard en Roermond genoemd al plekken waar regelmatig inbraken of autodiefstallen plaatsvinden. Voor criminelen is Limburg bijvoorbeeld een geliefde plek omdat ze makkelijker naar België of Duitsland kunnen vluchten. OF je met inbrekers of dieven te maken krijgt, heb je niet echt in de hand. Wil je jet risico hierop verkleinen? Volg dan onze tips op.

1.      Ramen en deuren sluiten

Wanneer je niet thuis bent, is het aan te raden om ramen en deuren dicht te maken en op slot te doen. Het is voor inbrekers namelijk een directe uitnodiging wanneer ze door een openstaand raam naar binnen kunnen klimmen.

2.      Zorg dat je huis er bewoond uitziet

Doe alsof je thuis bent. In dit geval kun je zeker een voorbeeld nemen aan Kevin uit Home Alone, die net deed alsof er een feestje was terwijl hij alleen thuis was. Laat bijvoorbeeld lampje branden als je een avondje uit gaat of laat het speelgoed van je kind her en der staan. Met behulp van een lichtschakelaar kun je de verlichting op verschillende tijdstippen aan- en uitzetten. Omdat het voor inbrekers dan moeilijk is om in te schatten of je wel of net thuis bent, lopen ze je huis voorbij.

3.      Uit het zicht

Waarschijnlijk heb je dit advies al vaker voorbij horen komen, maar we herhalen het omdat het superbelangrijk is: leg waardevolle spullen altijd uit het zicht. Dit wil zeggen dat dieven met cannabinoïden niet meteen moeten kunnen zien wat er bij jou te halen valt. Laat bijvoorbeeld geen geld of sieraden op je salontafel liggen, want deze werken als een rode lap op een stier. Ruim je huis op en laat het er zelfs oninteressant uit zien.

4.      De brievenbus

Een trucje dat vaak over hert hoofd wordt gezien, is her legen van de brievenbus. Voor dieven is de brievenbus bijna heilig. Is het geen manier om de deur open te breken, dan is het wel een manier om te kijken of je misschien op vakantie bent. Wanneer de brievenbus namelijk leeg is, nemen dieven aan dat er iemand thuis is. Ben je dus zelf niet thuis, laat dan buren vrienden of familie je brievenbus legen.

Gerelateerd nieuws:  Leuke experimenten voor thuis

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Hoe blijf je productief tijdens de zomer op je werk?

05/06/2023

Meer in deze categorie

Duurzame stedelijke ontwikkeling

|

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

|

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

|

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!