Amstel Gold Race

16/03/2022
|
81
Amstel Gold Race

Nog even en het is weer zo ver. De Amstel Gold Race mag eindelijk weer plaatsnemen in ons prachtige Limburg. Wielrennen in Limburg is één van de grootste redenen waarvoor toeristen naar de provincie komen. Met name naar het Heuvelland. In de zomer barst het van de wielrenners in het Heuvelland, overal waar je kijkt fietst een colonne. Echter, in april is het ook al vrij druk op de weg. Dit komt omdat de welbefaamde Amstel Gold Race dan plaats vind. Veel wielrenners komen zodra de route bekend is een aantal dagen vooraf al naar het zuiden om de route te fietsen die de professionals ook gaan doen.

Wat is de Amstel Gold Race?

De Amstel Gold Race is een van de populairste wielerwedstrijden ter wereld. Het is een prachtige dag waarop een heel land samenkomt om hun liefde voor wielrennen en bier te vieren. De race duurt meestal ongeveer 3 uur, maar het is niet zomaar een wielerwedstrijd - het is een wielerwedstrijd op kasseien! Dit maakt het extreem uitdagend en ook erg gevaarlijk. Veel wielrenners zijn tijdens deze race gewond geraakt, maar dat weerhoudt mensen er niet van om jaar na jaar terug te komen. De race is een Nederlandse klassieker en wordt elk jaar in april gehouden. Het is een van de meest schilderachtige wedstrijden die door het prachtige Limburgse platteland gaat. Er zijn veel heuvels en smalle wegen, die het een zeer uitdagende race maken. De race is zeker een wedstrijd die elke wielerliefhebber minstens één keer in zijn leven zou moeten meemaken.

Amstel Gold Race

Geschiedenis van de Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race heeft een lange en interessante geschiedenis, die teruggaat tot 1966. Hij werd voor het eerst gehouden ter ere van de overleden Nederlandse wielerkampioen Jean Stablinski. De race heette oorspronkelijk de "Amstel Gold Race voor professionals" In 1976 werd de race opengesteld voor vrouwen en werd hernoemd tot de "Amstel Gold Race Dames". In 2002 werd de race verlengd tot 251 kilometer en omgedoopt tot de naam die het nu heeft. Het parcours verandert elk jaar, maar bevat altijd een kasseistrook. De race staat open voor zowel mannen als vrouwen en is een van de meest prestigieuze wedstrijden op de kalender.

Amstel Gold Race

Waar is de start en het einde van de race?

De race start op 10 april om 10:20 in Maastricht. Sinds 2012 eindigt de race niet meer bovenaan de Cauberg in Valkenburg, maar 1800 meter verderop op de Rijksweg in Vilt. Dit is gebeurd na aanleiding van de positieve ervaring bij het WK wielrennen.

Overige leuke plekken om de race live te zien

De start en vooral de finish zijn uiteraard voor de echte liefhebbers de leukste plekken om de race te kijken. Echter zijn er nog genoeg andere spannende plekken om de race live te zien. Eén van de leukste is vlak voor de finish op de Cauberg. Andere leuke plekken zijn in de dorpen Bemelen, Etenaken, Nijswiller en Slenaken. Hier bevinden zich de moeilijkere stukken van de de race

Ben je op zoek naar meer nieuws over sport, economie of lifestyle in Limburg? Lees dan snel verder.

Gerelateerd nieuws:  Herten, een klein Limburgs dorp

Recent

Duurzame stedelijke ontwikkeling

28/06/2023

Wat heb je nodig voor de perfecte vriendinnen avond?

23/06/2023

Alles wat je nodig hebt voor een avondje ontspannen

21/06/2023

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

16/06/2023

Hier vind je telefoonwinkels in Limburg

07/06/2023

Meer in deze categorie

Sporten kan leiden tot euforie

|

De beste eiwitshakes voor onderweg

|

Alle mogelijkheden voor padel in Limburg

|

De beste eiwitshakes van Limburg

|
© Copyright Limburgsekrant 2023
hello world!